Rólam

Corrieri-Fero Zita olasz nyelv tanarTöbb éves nyelviskolai és gimnáziumi olasztanári tapasztalattal rendelekezem. Jelenleg online tanítok, főleg kis csoportokat. Nyelvtanári diplomámat az Eltén szereztem, folyamatosan képzem magamat Magyarországon és Olaszországban is. Még egyetemistaként letettem a Sienai Egyetem CILS 4 nyelvvizsgáját C2 szinten. Egy kisebb könyvtárnyi olaszkönyvvel rendelkezem, folyamatosan kapcsolatot tartok az olasz nyelvkönyv kiadó cégekkel, emellett saját magam által készített feladatokat, teszteket is használok óráimon. Ösztöndíjasként több hónapot töltöttem Firenzében, Rómában és Sienában. Férjem olasz, sok időt töltünk Toszkánában is. A tanítás mellett fordítási és tolmácsolási munkákat is vállalok.

Amivel foglalkozom

Olasz nyelvet es kulturat tanitok, de inkabb magat Olaszorszagot tanitom magyaroknak. Csoportos oktatassal is sokat foglalkoztam, maximum 4 fot tudok fogadni csoportonként, a szorosabb szemelyes kapcsolatok, a tanitas hatekonysaga es a gyors fejlodes miatt. Igazan hatekony es erdekes orat azonban nehez tartani, el kell szakadni a sablon konyvektol es a diakot allitani minden egyes ora kozeppontjaba.

Evek ota kizarolag maganoktatasra specializalodtam, folyamatosan probalom fejleszteni magamat: celom az, hogy oraim a leheto legszemelyreszabottabbak legyenek, ezaltal gyors haladast tegyen lehetove, illetve az, hogy diakjaim tanulasi nehezsegeiben segiteni tudjak. Coaching, tanulasmodszertani es online oktatasi modszereket sajatitok el, hogy a maximumot tudjam kihozni az oraimbol. Online jatekokat es tananyagokat hozok letre diakjaim szamara.

Tanítási filozófiám

Csak oldott hangulatban, stresszmentes környezetben szeretek tanítani, ez tudja ugyanis a legtöbbet kihozni a tanulókból. Tanulóim sikerélményeire építek, ez alapozza meg a fejlődésüket. "Olaszország" maga a tananyag, tehát nem csupán a nyelvtani szerkezetekre  és a szókincsre koncentrálok, ennek érdekében videókkal, filmrészletekkel, érdekes anekdotákkal színesítem az órákat, hogy diákjaim minél inkább bele tudjanak merülni a kultúrába. Életszerű, használható tudás a célom: mindenki azt tanulja és olyan módon, amire szüksége van céljai eléréséhez.