Anyagok

Kedves Diakok!

Oldalamon tesztelhetitek olasztudasotokak. Kerlek, adjatok meg email cimeteket, es maris hozzaferhettek az osszes teszthez.

Csatlakozz Facebook oldalam kovetoihez, ha nem akarsz lemaradni az olasz nyelvvel es Olaszorszaggal kapcsolatos informaciokrol!

A1 szintu tesztek (Kezdo)

A2 szintu tesztek (Alapfok)

B1 szintu tesztek (Kozephalado)

B2 szintu tesztek (Kozepfoku nyelvvizsga, emelt szintu erettsegi)

Erettsegi es nyelvvizsga gyakorlo feladatok

 

Olasz idegenforgalmi szaknyelvhez anyagok

Készülj a nyelvvizsgára online!

1, Gyakorló tesztek, feladatsorok (nyelvtan, szókincs, szövegértés, definiciók)

Idegenforgalmi szaknyelv B1

Idegenforgalmi szaknyelv B1

Idegenforgalmi szknyelv B2

Idegenforgalmi szaknyelv B2

Idegenforgalmi szknyelv B2

2, Olasz levélmintak az olasz idegenforgalmi szaknyelvben

Conferma di prenotazione, Modifica alla prenotazione,  Sollecito di pagamento, Offerta, Offerta per gruppi, Lettera pubblicitaria, Reclami, Risposta ad una protesta ecc.

3, Definiciok az olasz idegenforgalmi szaknyelben

Albergo, Bed and Breakfast, Campeggio, Agriturismo, Aeroporto, Monumento, Ostello, Porto, Rifugi alpini, ecc.

4, Prezentació: Turismo enogastronomico

 

Kedves Olaszul tanuló!

Oldalamon tesztelheted az olasz tudásodat. A feltöltött tesztek, feladatsorok egy része bárki számára ingyenesen hozzáférhető, más részük csak Tanulóim számára hozzáférhetőek. 

A jobboldali sávban találod a teszteket, szintek szerint. Ha először töltöd ki online tesztjeimet, a rendszer kérni fogja az email címedet.

Jó tanulást!

Nyelvi szintek:

A1 - Minimumszint- nem akkreditált
Megérti és használja a számára ismerős mindennapikifejezéseket és nagyon alapvető fordulatokat, amelyeknek célja konkrét szükségleteinek kielégítése. Be tud mutatkozni és be tud mutatni másokat, meg tud válaszolni és fel tud tenni olyan kérdéseket, amelyek személyes jellegűek, pl. a lakhelyre, ismerősökre és tulajdontárgyakra vonatkozóan. Képes egyszerűinterakcióra, amennyiben a másik személy lassan és világosan beszél és segítőkész..

A2 - Alapszint - Nem akkreditált
Megért olyan mondatokat és gyakrabban használtkifejezéseket, amelyek az őt közvetlenül érintő területekhez kapcsolódnak (pl. nagyon alapvető személyes és családdalkapcsolatos információ, vásárlás, helyismeret, állás). Tud kommunikálni olyan egyszerű és begyakorolt feladatoksorán, amikor egyszerű és közvetlen információcserérevan szükség ismerős és begyakorolt dolgokra vonatkozóan. Tud egyszerű nyelvi eszközöket használva beszélni saját hátteréről, szűkebb környezetéről és a közvetlen szükségleteivel kapcsolatos dolgokról..

B1 - Küszöbszint - Államilag elismert alapfok
Megérti a fontosabb információkat olyan világos, standardszövegekben, amelyek ismert témákról szólnak, és gyakori helyzetekhez kapcsolódnak a munka, az iskola, a szabadidő stb. terén. Elboldogul a legtöbb olyan helyzetben, amely a nyelvterületre történő utazás során adódik. Egyszerű, összefüggő szöveget tud alkotni olyan témákban, amelyeket ismer, vagy amelyek az érdeklődési körébe tartoznak. Le tud írni élményeket és eseményeket, álmokat, reményeket és ambíciókat, továbbá röviden meg tudja indokolni és magyarázni a különböző álláspontokat és terveket.

B2 - Középszint - Államilag elismert középfok
Meg tudja érteni az összetettebb konkrét vagy elvont témájú szövegek fő gondolatmenetét, beleértve a szakterületének megfelelő szakmai beszélgetéseket is. Folyamatos és természetes módon olyan szintű normális interakciót tud folytatni anyanyelvű beszélővel, hogy az egyik félnek sem megterhelő. Világos, részletes szöveget tud alkotni sokféle témában, és ki tudja fejteni a véleményét egy aktuális témáról úgy, hogy részletezni tudja a különböző lehetőségekből adódó előnyöket és hátrányokat..

C1 - Haladó szint - Államilag elismert felsőfok
Meg tud érteni igényesebb és hosszabb különböző típusú szöveget, és a rejtett jelentéstartalmakat is érzékeli. Folyamatosan és természetes módon tudja kifejezni magát, anélkül, hogy túl sokszor kényszerülne arra, hogy keresse a kifejezéseket. A nyelvet rugalmasan és hatékonyan tudja használni társalgási, tanulmányi és szakmai célokra. Világos, jól szerkesztett, részletes szöveget tud alkotni összetettebb témákban is, és eközben megbízhatóan alkalmazza a szövegszerkesztési mintákat, kötőszavakat és szövegösszekötő elemeket

C2 - Mesterszint
Szinte minden hallott vagy olvasott szöveget könnyedén megért. A különböző beszélt vagy írott forrásokból származó információkat össze tudja foglalni,összefüggően tudja felidézni az érveket és az elbeszéléseket. Természetes módon, nagyon folyékonyan és pontosantudja kifejezni magát, a jelentések kisebb árnyalatai között is különbséget tud tenni, még a bonyolultabb helyzetekben is.

Italiano Economico: Gazdasági, üzleti olasz szaknyelv

Italiano turistico: Idegenforgalmi olasz szaknyelv